Temadag den 22 januari 2022 kl 10-12 med Charlotte Harkness, UK. On The Nature of Existence.

SEPT har beslutat starta en serie ”temadagar” som fokuserar centrala ämnen inom existentiell vägledning och psykoterapi. Vi driver dessa event över Zoom-plattformen så länge som Covid-hotet kvarstår. Vi hoppas under våren 2022 växla över till temadagar som ges som verkliga möten och minikonferenser. Nedanstående temadag är den andra i sitt slag. Den följs av nr tre i februari 2022.

Temadagen den 22 januari 2022 kl 10-12 med Charlotte Harkness
in English

On The Nature of Existence 

Välkommen till en träff över Zoom där Charlotte Harkness reflekterar och vidareutvecklar de tankar och perspektiv som återfinns i hennes bok:

The Nature of Existence:  Health, Wellbeing and the Natural World. London: Red Globe Press, 2019. (En recension av boken i tidskriften Psykoterapi, 4, 44-47, kan nås här).

Dr. Charlotte Harkness bok är en mycket uppskattad version av hennes doktorsavhandling. Hon presenterar där ett vidgat perspektiv på vårt förhållande till ”den naturvetenskapliga livsvärlden”, vårt förhållande till ting, plats och natur och hur detta påverkar vår fysiska och psykiska hälsa. Utrymme ges för frågor och kommentarer.

Om Charlotte Harkness:

Dr. Charlotte Harkness är utbildad och legitimerad som existentiell psykoterapeut. Hon är verksam som Head of Psychological Services at St Nicholas Hospice Care – Independent charity serving West Suffolk and Thetford I UK. Hon driver även en privat psykoterapipraktik I Suffolk (www.charlotteharknesstherapy.com) och är särskilt intresserad av att arbeta med personer som lider av trauma, sorg och förlust, ångest, depression och ätstörningar samt även med familje- och relationsproblem. Hon handleder studerande i såväl kliniskt som forskningsarbete och är involverad som lärare på NSPC i London.

Anmälan via mail till helene.samuelsson@empowercenter.se Kostnad: 250 kr inkl. moms betalas till SEPT.

BG: 5883-3773.  
Ange ”Tema-dag Charlotte Harkness”
Zoom-länk skickas ut inför föreläsningen.