Existentiell psykolog

Auktoriserad existentiell psykolog

För att bli auktoriserad som existentiell psykolog behöver du en av Socialstyrelsen godkänd legitimation som psykolog och en fortbildning i existentiell filosofi, existentiell psykologi och existentiell psykoterapi. Kraven är att du genomgår utbildningarna ”Det existentiella samtalet” på Södertörns högskola och ”Existentiell vägledning” på Mälardalens universitet. Kurserna är avgiftsfria och ger sammanlagt 60 högskolepoäng, och båda kurserna ges på halvfart. Du behöver, utöver de kurserna, också sammanlagt 20 timmar i existentiell handledning eller 40 timmar i grupp av en av SEPT godkänd handledare Intyg på examen från utbildningarna liksom intyg på handledning skickas till Victoria Lakomova, victoria.lakomova@gmail.com

För den som söker auktorisation som existentiell psykolog gäller att den sökande skall ha genomgått minst 40 timmar egen psykoterapi, helst med existentiell inriktning.

Denna möjlighet till auktorisering gäller fram 2025-06-30.

Auktorisation som existentiell psykolog kan också ges efter examen vid utbildningsinstitut i andra länder, till exempel New School of Psychotherapy i London.