Lördag den 22 oktober, 10-12 Temadag med psykoterapeut och författare Ulf Karl Olov Nilsson (UKON) som reflekterar över konspirationsteorier, paranoia och ensamhet i vår tid.

Välkommen till en Tema-dag med reflektioner och samtal att låta dig roas, oroas och inspireras av!

”Ulf Karl Olov Nilsson (UKON) reflekterar och inbjuder till samtal utifrån sin senaste bok dubbelvolymen om fallet ”Man of Street” (Norstedts 2022).

”Man of Street” presenterar i sin bok från 1937 visionära och framsynta politiska idéer. Med tiden utvecklar han dock alltmer paranoida föreställningar. UKON ser i sin essä om ”Man of Street” hans förtvivlade ensamhet och önskan om erkännande som drivkrafter bakom paranoian. UKON reflekterar över paranoians smittsamhet och det märkliga att konspirationsteorierna ökat så dramatiskt samtidigt som världen levt under en pandemi. Han frågar om paranoian en kultursjukdom när det ibland hävdas med en i det närmaste psykotisk visshet om att världen blivit alltmer paranoisk, rättshaveristisk, konspirationsteoretisk, faktaresistent och kverulant.

Ulf Karl Olov Nilsson (UKON) är psykoanalytiker, leg psykolog, leg psykoterapeut och författare. Han skriver litteraturkritik i Svenska Dagbladet och Göteborgs Posten och sitter i författarpanelen i SVT:s Babel.

Anmälan göres senast den 17 oktober via mail till vår kassör helene.samuelsson@empowercenter.se
Kostnad: 250 kr inkl. moms betalas till SEPT.
BG: 5883-3773.  
Ange ”Tema-dag UKON”
Zoom-länk skickas ut inför temadagen.”